عفونتهای قارچی به علت تاثیر گستردهای که بر سلامت انسان دارند، امروزه به یکی از مسائل مهم پزشکی در جهانی تبدیل شدهاند چرا که میتوانند در اشکال مختلفی از پوست تا اعضای داخلی بدن انسان را تحت تاثیر قرار دهند.
در این خصوص پماد کلوتریمازول یکی از داروهای موثر در درمان عفونتهای قارچی است که در ادامه این مطلب به بررسی آن خواهیم پرداخت.
پماد کلوتریمازول برای چیست؟
پماد کلوتریمازول (Clotrimazole) یک داروی ضد قارچ است که با عفونتهای ناشی از قارچ مبارزه کرده و مانع از گسترش آنها میشود. کلوتریمازول با از بین بردن عامل عفونتزا، سلامت بدن یا وضعیت پوست را بهبود میبخشد. پماد کلوتریمازول جهت درمان عفونتهای پوستی مختلف کاربرد دارد.
موارد مصرف پماد کلوتریمازول
در مجموع پماد کلوتریمازول به منظور درمان انواع عفونتهای پوستی همچون پای ورزشکاران، عفونت قارچی کرم حلقوی، خارش ژوک (خارش کشاله ران) و دیگر موارد مشابه کاربرد دارد. به طور دقیقتر موارد مصرف پماد کلوتریمازول عبارت هستند از:
- بیماری پای ورزشکار: بیماری پای ورزشکار نوعی عفونت قارچی است که غالباً پوست پای فرد را تحت تاثیر قرار میدهد. این بیماری توسط قارچهای موجود در محیطهای گرم و مرطوب (همچون استخرهای عمومی) بروز پیدا میکند. این بیماری معمولاً انگشتان پا، کف پا و گاهی کنارههای پا را تحت تاثیر قرار میدهد.
- عفونت قارچی واژن: زمانی که تعادل باکتریها و مخمرهای یک واژن سالم بر هم بخورد، ممکن است با علائمی همچون خارش، ورم و سوزش همراه گردد. پماد کلوتریمازول با توقف رشد مخمر (قارچی) جهت درمان عفونتهای قارچی واژن و بیماری های زنان استفاده میشود.
- عفونت قارچی ناخن: این بیماری به شکل یک نقطه سفید یا زرد در بخش زیرین نوک ناخن پا یا دست ظاهر میگردد. پماد کلوتریمازول معمولاً جهت درمان قارچ ناخن نیز تجویز میشود.
- عفونت قارچی کرم حلقوی: این نوع عفونت قارچی با زخمهای قرمز، دایرهای و صافی همراه میشود و ممکن است پوسته پوسته شدن پوست را نیز به دنبال داشته باشد. در خیلی از موارد این نوع عفونت نیز با استفاده از داروهای موضعی نظیر کلوتریمازول قابل درمان است.
- عفونت گوش: گاهی پوست ملتهب گوش توسط قارچ یا باکتری عفونی میشود. اوتیت گوش خارجی نام نوعی عفونت است که از پرده گوش فراتر نرفته اما در مجرای گوش سکونت پیدا میکند. این نوع عفونت معمولاً با استفاده از قطره کلوتریمازول قابل کنترل است.
طریقه مصرف پماد کلوتریمازول
اگر ناحیه آسیبدیده بزرگ است یا دارای مو میباشد، پیشنهاد میکنیم از قطره یا محلول کلوتریمازول در آن قسمت استفاده کنید. اگر قصد دارید از کلوتریمازول بر روی پا استفاده کنید، حتماً پیش از استفاده، پاهای خود را (مخصوصاً بین انگشتان) بشویید و کاملاً خشک نمایید.
برای استفاده از پماد کلوتریمازول کافی است آن را روی ناحیه آسیبدیده استعمال کنید. اما از مالیدن پماد در نزدیکی لبها، دهان و چشمها خودداری کنید. ترجیحاً ناحیهای از پوست را که تحت درمان است نپوشانید و اجازه دهید گردش هوا در اطراف آن وجود داشته باشد.
به طور کلی استفاده از پماد کلوتریمازول موضعی 2 تا 3 بار در روز کافی است. حتی اگر پس از مدت کوتاهی علائم عفونت از بین رفت، همچنان پیشنهاد میکنیم حداقل 2 هفته از این پماد استفاده نمایید تا بدین ترتیب بتوان از عود مجدد آن جلوگیری نمود. هر چند در خصوص تمام این موارد تجویز پزشک بر هر دستور دیگری مقدم است.
در صورت فراموشی مصرف دارو چه کار باید کرد؟
در صورتی که یک دوز از پماد کلوتریمازول را فراموش کردید، در اسرع وقت از آن استفاده نمایید. اما اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک شدهاید، به جای مصرف دوز فراموش شده، به روتین مصرف داروی خود بازگردید.
عوارض جانبی پماد کلوتریمازول
زمانی که پماد کلوتریمازول توسط پزشک تجویز شده باشد، به غیر از چند عارضه جانبی خفیف، احساس ناخوشایند خاصی را تجربه نخواهید کرد. اما اگر هر یک از عوارضی که در ادامه به معرفی آنها پرداختهایم ماندگار یا بدتر شد، پزشک یا داروساز خود را مطلع سازید.
رایجترین عوارض پماد کلوتریمازول عبارت هستند از:
- سوزش در پوست یا ناحیه واژن (تب واژینال و کرم)
- حس ناخوشایند در دهان
- قرمزی و التهاب پوست
- درد یا احساس سوزش
- خارش خفیف
- حالت تهوع
- استفراغ
قیمت پماد کلوتریمازول
داروخانه آنلاین اهواز فارما ارائه دهنده بهترین و استانداردترین انواع داروها و مکملهای غذایی در ایران میباشد. شما میتوانید جهت تهیه انواع دارو از جمله پماد کلوتریمازول سفارش خود را در داروخانه آنلاین اهواز فارما به ثبت برسانید و در عین حال از قیمت روز آن نیز آگاه شوید.