آیا تا به حال پیش آمده است که مفصل شما در حین حرکت درد شدیدی داشته باشد؟ آیا این دردها به صورت مداوم تکرار میشوند؟ در صورتی که پاسخ شما به سؤالات فوق مثبت است باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید زیرا مشکوک به آرتروز هستید.
این بیماری در مفاصل مختلف بدن ایجاد درد و التهاب میکند. فرقی نمیکند که انگشتان دست شما باشد یا زانو یا گردن در هر صورت ممکن است درد شدیدی را در استخوان یا مفاصل خود احساس کنید. در این مقاله از داروخانه آنلاین اهواز فارما میخواهیم شما را با این بیماری شایع و راههای درمان آن آشنا کنیم.
آشنایی با بیماری آرتروز (Osteoarthritis)
- آرتروز یا Osteoarthritis یکی از انواع بیماری پیشرونده در استخوان و مفاصل است. در صورت ابتلا به این بیماری، مفصل شما دچار فرسایش یا پارگی میشود. این بیماری میتواند در هر مفصلی از بدن شما بروز پیدا کند.
- این بیماری بسیار شایع است و حدود 46 درصد از افراد جامعه به آن مبتلا هستند. arthritis بیشتر در دستها، گردن، لگن و زانو رخ میدهد. در این غضروفها که همان لایه نرم میان دو استخوان هستند ساییده شده و باعث تماس دو استخوان و ایجاد درد در بدن میشوند. دردی که با گذشت زمان بیشتر و شدیدتر میشود.
- علت بروز استئوآرتریت هنوز ناشناخته است. اگر این بیماری ارثی باشد یعنی در خانواده شما وجود داشته باشد، احتمال ابتلا به آن را افزایش پیدا میکند. انجام حرکات ورزشی اشتباه و روتین غلط میتواند به مفاصل صدمه زده و باعث ایجاد سایش یا فرسودگی مفاصل شود.
- اگر کارمند باشید ممکن است به دلیل نشستن نادرست و قرار گرفتن در یک حالت به مدت طولانی دچار آرتروز شوید. به همین دلیل توصیه میشود نحوه صحیح نشستن، ایستادن یا انجام صحیح کارهای مختلف را یاد گرفته و در بین ساعات کاری خود تایم کوتاهی را به انجام نرمشهای اصلاحی بپردازید.
نشانههای ابتلا به آرتروز چیست؟
حالا که میدانید چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به استئوآرتریت قرار دارند ممکن است به سلامتی خود شک کرده و نگران باشید که به آرتروز مبتلا شوید. اگر نشانهها و علائم زیر را مشاهده کردید باید خطر این بیماری را جدی گرفته و برای درمان آن اقدام کنید:
- احساس درد یا ناراحتی در مفاصل
- خشک و سفت مفصل مخصوصاً زمانی که تحرک شما کم است. این حالت زمانی که از خواب بیدار میشوید یا به مدتی طولانی یکجا نشستهاید بیشتر رخ میدهد.
- مشاهده ورم یا التهاب مفصل
- صدا دادن مفصل در زمان راه رفتن یا حرکت دادن آن
- کاهش محسوس دامنه حرکتی مفصل
چگونه میتوان این بیماری مفصلی را درمان کرد؟
اگر راهی برای درمان بیماری آرتروز پیدا نکنید این درد با گذشت زمان بدتر شده و ممکن است شما را در تنگنا قرار دهد. موارد زیر چند نمونه از راههای درمانی برای Osteoarthritis هستند:
- هر چه فعالیت شما بیشتر باشد احتمال ابتلا و پیشرفت این بیماری کمتر میشود. زمانی که یک مفصل صدمه میبیند فرد به دلیل درد زیاد از آن استفاده نمیکند، ماهیچهها ضعیف میشوند و فشار بیشتری به مفاصل وارد میشود در نتیجه بیماری شدیدتر خواهد شد. باید ورزش یا نرمش مناسب را از پزشک خود فراگرفته و به طور مداوم انجام دهید.
- مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی نیز میتواند با کاهش التهاب، درد شما را تسکین دهد. داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن، ژلوفن، استامینوفن و ناپروکسن با کم کردن درد به شما احساس بهتری میدهند. در کنار آنها باید داروهایی که دکتر برای درمان آرتروز تجویز میکند را هم مصرف کرد.
- در بازار کرمها و ژلهای موضعی بسیاری برای کاهش درد این بیماری وجود دارد. این مواد گردش خون را بهبود داده و درد استخوان و مفاصل، ماهیچهها و روماتیسم را کم میکنند.
- اگر هیچ یک از درمانهای قبلی جواب ندهند باید تزریق داخل مفصلی انجام داد. در این تزریق داروهای کاهش درد به فضای ملتهب مفصل وارد شده و باعث تسکین درد آن میشوند. اگر در مواد تزریقی کورتون هم وجود داشته باشد ورم و التهاب مفصل را کم میکند.
- در مفاصل شما اسید هیالورونیک وجود دارد که با ابتلا به آرتروز ضخامت آن کاهش مییابد. شما میتوانید این اسید را به مفصل دردناک خود تزریق و از مفصل در برابر سایش و فرسایش محافظت کنید. البته بسیاری از کشورها مانند امریکا و بسیاری از پزشکان این روش درمانی را تأیید نمیکنند.
نتیجهگیری
اگر شما هم در معرض ابتلا به آرتروز هستید یا جزو آن دسته از افراد هستید که سالهاست با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند ما به شما توصیه میکنیم مکملهای درمانی و داروهای ضد درد و التهاب مناسب را از اهواز فارما تهیه کنید. این داروها برای تأثیرگذاری بیشتر باید به صورت مداوم مصرف شوند. داروخانه آنلاین اهواز فارما عرضهکننده برندهای مختلف آرایشی و بهداشتی و انواع مکملهای غذایی، ورزشی و کمک درمانی، در خدمت مشتریان عزیز میباشد.