در فصول پاییز و زمستان معمولا اکثر افراد بهدلیل افزایش آلرژیها و حساسیتهای فصلی، دچار خارش گوش و گلو (Itchy ears and throat) میشوند. التهابات گوش و گلو آنقدر اذیتکننده است که ممکن است فرد را از کار و فعالیتهای روزمره بیندازد! در این مطلب ضمن بررسی علتهای بروز خارش گوش و گلو، بهترین درمان های خانگی و دارویی را ذکر کرده ایم. اگر از خارش گوش و حلق رنج می برید تا پایان مطلب همراه ما باشید.
علت خارش گوش و گلو
خارش در گوش و گلو ممکن است در دوران سرماخوردگی به علت عوامل زیر رخ دهد:
-
التهاب حلق
سرماخوردگی میتواند منجر به التهاب حلق شود که باعث خارش و تحریک در گلو میشود. این التهاب ممکن است ناشی از عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد.
-
تحریک مخاط
سرماخوردگی میتواند باعث تحریک مخاط در حلق و گلو شود که خارش و ایجاد احساس خشکی در این مناطق را به همراه دارد.
-
آلرژی
برخی افراد ممکن است در برابر عوامل آلرژیزا مانند گرده گیاهان، غبار، مواد شیمیایی و غیره حساسیت داشته باشند، و سرماخوردگی میتواند این حساسیت را تشدید کند و خارش در گوش و گلو را ایجاد کند.
-
ترشحات بینی
در دوران سرماخوردگی، ترشحات بینی ممکن است افزایش یابد و به گلو راه یابد که خارش را ایجاد میکند.
-
آلودگی هوا
یکی دیگر از عوامل خارش گوش و گلو، آلودگی هوا در مناطق شهری است که موجب حساسیت و تحریک در ناحیه گوش و گلو میشود. توصیه میکنیم در روزهای آلوده تا جای ممکن از خانه خارج نشوید و چنانچه مجبور به بیرون رفتن هستید حتما از ماسک استفاده نمایید.
-
تماس گوش با دستان آلوده
اگر در محیط آلوده مانند بیمارستان، آزمایشگاه و یا محیطهای پرتردد حضور داشتهاید و یا دستان شما با پوست و پشم حیوانات در ارتباط است، سعی کنید مرتب دستان خود را بشویید و به هیچ وجه به گوشهای خود نزدیک نکنید.
درمان های خانگی خارش گوش و گلو
اگر قصد دارید خارش گلوش و گلو را با ترفندهای خانگی درمان کنید میتوانید از موادی مثل سرکه، سیر و یا روغن گرم و حتی زنجبیل استفاده کنید. معمولاً روغن سیر برای بهبود درد و عفونت گوش و گلو یک داروی بسیار مؤثر است. چنانچه خارش گوش شما به علت خشکی پوست گوش باشد استفاده از مقداری روغن بچه، پوست گوش را نرم و لطیف میکند.
درمانهای خانگی میتوانند به کاهش خارش گوش و گلو در سرماخوردگی کمک کنند. اما توجه داشته باشید که این روشها ممکن است تسکین موقتی ایجاد کنند و در صورت بروز علائم شدید و طولانیمدت، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. در زیر چند روش خانگی برای درمان خارش گوش و گلو در سرماخوردگی را بررسی میکنیم:
-
آب گرم با نمک
غرغره کردن آبگرم با نمک میتواند به تسکین خارش گلو کمک کند. برای این منظور، یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کرده و با استفاده از این محلول آب گرم، گلو و دهان خود را شستشو دهید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید.
-
استفاده از عسل و لیمو
مخلوطی از عسل و آب لیمو میتواند خارش گلو را کاهش دهد. یک قاشق عسل را با مقداری آب لیمو مخلوط کنید و آن را به آرامی در گلوی خود بریزید. این روش را چند بار در روز تکرار کنید.
-
آب گرم با عصاره زنجبیل
اضافه کردن عصاره زنجبیل تازه به آب گرم و نوشیدن آن میتواند خارش گلو را تسکین دهد. زنجبیل دارای خواص ضد التهابی و ضدعفونی کننده است.
-
نوشیدن مایعات فراوان
نوشیدن مقدار زیادی آب و سایر مایعات، مانند آبمیوههای تازه میتواند به مرطوب شدن حلق و کاهش خشکی و خارش کمک کند.
-
دمنوشهای خانگی
نوشیدن دمنوش آویشن و بابونه دو وعده در روز به میزان زیادی از خارش گلوی شما و التهابات گوش شما میکاهد. توصیه میکنیم حتما دمنوشهای خانگی را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
خارش گوش چگونه درمان میشود؟
خارش گوش و داشتن حساسیت های مزمن به علت برخی اختلالات در سلامت گوش است. اگر دلیل خارش پشت گوش یک واکنش آلرژیک باشد هیچگاه به طور خودسرانه از قطره و یا پمادهای مختلف استفاده نکنید. بهتر است با تجویز پزشک و یا مشاوره دارویی با یک کارشناس داروخانه از داروهای مؤثر برای خارش گوش و گلو استفاده کنید. در بیشتر موارد پزشک متخصص داروهای ذیل را برای درمان خارش گوش توصیه میکند:
پماد آنتی بیوتیک: چنانچه خارش گوش شما با علائمی مثل درجه حرارت زیاد و خارج شدن خون و چرک از گوش همراه باشد لازم است برای درمان عفونت خارش گوش آنتی بیوتیک های مناسبی مصرف کنید.
پماد موضوعی: پمادهای استروئیدی تسکین دهنده التهاب مثل کرم هیدروکورتیزون ۱ درصد و همچنین کرم بتامتازون ۱/۰ درصد هم راهکار مناسبی برای درمان خارش گوش است. شما میتوانید از قطره گوش شناگر و همچنین محلولهای الکل مالشی به صورت رقیق شده به همراه اسید استیک و یا پراکسید هیدروژن هم برای از بین بردن خارش گوش استفاده کنید.
درمان خارش گوش و گلو در سرماخوردگی
هیچ درمان قطعی برای سرماخوردگی وجود ندارد؛ ولی میتوانید با بعضی از داروهای مؤثر علائم خارش گوش و گلو در سرماخوردگی را تسکین دهید. برخی از این داروها عبارتند از:
- داروهای سرماخوردگی ترکیبی مثل دکسترومتورفان (دلسیم)
- مسکن های OTC مثل استامینوفن (تیلنول) و یا ایبوپروفن (ادویل)
البته اغلب سرماخوردگیها به مدت ۷ تا ۱۰ روز به خودی خود برطرف میشوند. چنانچه علائم سرماخوردگی خصوصاً خارش گوش و گلو بیشتر از ۲ هفته طول کشید و همراه با علائمی مثل تورم صورت، تنگی نفس، مشکل در بلع و یا خسخس سینه و گلو دردهای شدید بود باید به پزشک معالج مراجعه کنید تا برایتان آنتی بیوتیک تجویز کند.
برای خارش گلو چه بخوریم
برای تسکین خارش گلو اول از همه آنتی هیستامینهای خوراکی را امتحان کنید؛ ولی اگر رینیت آلرژیک دارید بهتر است با انجام تستهای پوستی یا آزمایشات خون محرک آلرژی را به طور دقیق پیدا کنید.
البته لازم است رطوبت محیط زندگی خود را روی ۵۰ درصد و یا کمتر از این مقدار نگه دارید. بهتر است علائم آلرژی هایی که باعث خارش گلوش و گلو میشود را با داروهایی مثل لورانادین و یا داروهای ضد احتقان از جمله سودوافدرین مدیریت کنید. به خاطر داشته باشید در داروخانه آنلاین اهواز فارما داروهای ضد احتقان به شکل قرص، قطرههای چشمی و همچنین اسپری بینی وجود دارد. حتی شما میتوانید از استروئیدهای بینی مثل فلوتیکازون (فلوناز) بدون نسخه برای برطرف کردن خارش گلو و گوش استفاده کنید.
برای خارش گوش و گلو چه قرصی بخوریم
اگر خارش گوش و گلوی شما علائم خفیفی از آلرژی و سرماخوردگی است میتوانید با مصرف قرصها و یا شربتهای بدون نسخه OTC، داروی های ضد احتقان و همچنین اسپریهای بینی به همراه داروهای آنتی هیستامین تا حد زیادی این گونه ناراحتی های جسمی را برطرف کنید. برخی از داروهای آنتی هیستامین عبارتند از:
- دیفن هیدرامین (بنادریل)
- لوراتادین (کلاریتین)
- سیتریزین (Zyrtec)
- فکسوفنادین (آلگرا)
قرص برای خارش گوش و گلو
در این بخش موثرترین قرصها برای خارش گوش و گلو را به شما توصیه میکنیم. مخاطبان گرامی میتوانند محصولات دارویی و انواع شربت گرفتگی صدا را با قیمت مناسب و آنلاین از داروخانه اهواز فارما تهیه نمایند.
-
قرص مکیدنی لیکوفار گل دارو ۳۰ عددی
قرص مکیدنی لیکوفار گل دارو حاوی عصاره شیرین بیان، اکالیپتوس و میوه فلفل قرمز است. از لیکوفار جهت برطرف کردن خارش گوش و گلو، التهاب مخاط دهان و گلو و همچنین در برطرف نمودن گرفتگی صدا استفاده میشود. قرص لیکوفار یک محصول مناسب جهت تسکین علائم و التهابات گوش و گلو است.
-
قرص مکیدنی آلتادین دینه ۳۰ عددی
قرص مکیدنی آلتادین دینه در درمان سرفه و عفونتهای گوش و گلو کاربرد دارد. قرص مکیدنی آلتادین دینه از ۲۲۰ میلی گرم گیاه ختمی، ۱۵ میلی گرم عصاره تام شیرین بیان و ۲ میلی گرم اسانس نعنا تهیه شده است که حاوی مواد ضد التهاب گلیسریزین، فلاوونویید، موسیلاژ، اسانس و ترکیباتی مانند آسپاراژین، بتائین، لسیتین، صمغ و مقداری مواد چرب است. هر قرص آلتادین به میزان ۲,۵ میلی گرم پلی فنل تام بر مبنای پیروگالل استاندارد شده است.
-
پودر روتارین قائم دارو ۱۰ ساشه
پودر روتارین قائم دارو، دارویی است که از آن برای بهبود خارش گوش وگلو، درمان عفونت های گلو و التهابات سینه و ریه استفاده می شود. روتارین، بذر گیاه کیدونیا ابلانگا می باشد. فلاونوئیدهای موجود در این محصول دارای اثر ضد التهابی بوده و تسکین دهنده التهابات گوش، گلو، سرفه و سینه درد می باشد. همچنین ترکیبات موسیلاژی گیاهان موجود در پودر روتارین قائم دارو با داشتن خاصیت التیام بخشی، محافظت کنندگی و نرم کنندگی و کاهنده تحریکات مخاط اثر خود را می گذارد و در مداوای خارش گوش و گلو، سرفه، برطرف کردن گرفتگی و خشونت صدا موثر خواهد بود.
درمان خارش گلو و سرفه خشک
یادتان باشد گوش و حلق و بینی به یکدیگر متصل هستند. پس ورود هر گونه ویروس و باکتری و بروز هر گونه آلرژی میتواند به راحتی میان گوش، حلق و بینی حرکت کند. بنابراین هر عاملی اعم از آلرژی، عفونت و یا بیماری که غشاء گوش و گلو را تحریک کند میتواند باعث خارش گلو، حلق و بینی شود. حتی در بعضی مواقع باعث انسداد بینی و ایجاد خستگی شود. از این رو مصرف داروهای بدون نسخه به صورت قرص و شربت و همچنین نوشیدن مایعات میتواند تا حد زیادی برای کاهش خارش گلو و گوش مؤثر باشد.
شربت برای خارش گلو و سرفه
-
شربت برونشی پرت بیونوریکا
شربت برونشی پرت بیونوریکا در درمان خارش گوش و گلو و همچنین سرماخوردگیهایی که دستگاه تنفسی تحتانی را تحت تأثیر قرار میدهند، استفاده میشود.
-
شربت پروسپان انگلهارد ۱۰۰ میلی لیتر
در سرفه های خلطی و سرماخوردگی، خارش گوش و گلو، پروسپان یکی از شربت های موثر در درمان است که با مواد با منشا گیاهی و طبیعی و مناسب برای کودکان و بزرگسالان، به درمان، التهابات گوش و گلو، سرفه و سرماخوردگی کمک می کند.
-
شربت رسپیژن دایونیکس فارما
شربت رسپیژن دایونیکس فارما 150 میلی لیتر حاوی عصاره پیچک خشک، عصاره گون و بروملاین جهت بهبود خارش گوش و گلو، سرفه و تنگی نفس مورداستفاده قرار میگیرد.
-
شربت سینوپرت سافت بیونوریکا
شربت سینوپرت سافت بیونوریکا ۱۰۰ میلی لیتر مناسب برای بهبود خارش گوش و گلو، سرفه و عملکرد ریه است. در این شربت موادی مانند عصاره آویشن، عصاره خشک پیچک، عصاره نعناع فلفلی و ویتامین ث بهکاررفته است. ترکیبات این گیاهان التهابات گوش و گلو را کاهش داده و از بروز عفونت در دستگاه تنفسی جلوگیری میکند.
سخن پایانی
در پایان جا دارد اشاره کنیم که داروخانه آنلاین اهواز فارما با کیفیتترین خدمات و محصولات را در زمینهی مشاوره دارویی، عرضه برندهای مختلف آرایشی و بهداشتی و انواع مکملهای غذایی، ورزشی و کمک درمانی ارایه میدهد. برای کسب مشاوره دارویی رایگان و خرید محصولات موردنظر با قیمت مناسب با داروخانه اهوازفارما در ارتباط باشید.